Určitě jste si nejednou všimli jak se móda v pravidelných obměnách vrací. A letos přišla řada opět na vzory, kterým dominují svetry s kulatým vyplétaným sedlem. Pamětnice možná nostalgicky, s  povzdechem  řeknou  „Přesně takový svetr jsme měla“:-). Ano, já taky,na gymnáziu :-)…., byl tmavě modrý, se vzory v odstínech bílé, červené a světle modré….A psala se polovina osmdesátých let…..

Pokud toužíte po takovém svetru, stačí se jen trochu zamyslet nad barvou, kombinací a vzorem. Pozor by si tady měly dát majitelky silnějších paží a větších horních objemů, nevhodně vybrané barvy nebo rozložení vzoru vás může rozšiřovat a zdůraznit partie, které zdůraznit nechcete. Vhodně zvolený odstín tady bude obzvlášť důležitou volbou. Nedoporučuji vybírat velké vzory přes celé sedlo ani výrazné a kontrastní kombinace barev. Volte umírněnou barevnost a menší vzor, který není příliš výrazný.

Jeden nápad v příjemné přírodní barevnosti z kolekce Ralph Lauren, svetr nemá klasické vyplétané kruhové sedlo přes ramena, jen kruhový pruh vzoru. Tady bych určitě při silnějších pažích ubrala řasení na rukávech a volila hladce vsazený rukáv.

 

Krásným modelem je i svetr Humulus od Isabell Kraemer. Všimněte si proměn vzoru pomocí barev nebo použití jemně melírovaného základu. Tento popis je možné koupit také  v češtině.

Na základ svetru bude nádherná třeba Angelina od firmy Lang yarns, která má jemnou melange podobu. Její dlouho nedostupné barvy míří v několika odstínech do našeho skladu. Doplníme je koncem příštího týdne do nabídky. Zajímým základem může být i Lagom od firmy Katia.

 

Svetry s kulatým sedlem najdete letos i v kolekcích firem Lang yarns nebo Lana Grossa. Lang zařadil například krásný model z příze Carpe Diem, exkluzivní  a moc příjemné směsi merina a alpaky, pletený tón v tónu. V naší nabídce najdete spoustu vzájemně kombinovatelných odstínů této příze.

Lana Grossa zařadila  model z nádherné alpaky  Alpaca Peru 200 a Peru Tweed. Oba popisy nejdete v nových časopisech Punto 6 Jacquard a Alpaca 2.

 

 

Vyplétané vzory jsou opět tady

75 komentářů u „Vyplétané vzory jsou opět tady

Komentáře nejsou povoleny.