V minulém článku jsme se věnovali novinkám firmy Lang, ale samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na dalšího oblíbeného výrobce a to španělskou Katiu.

Katiu dříve milovali především vyznavači barev a kreativních přízí. S nástupem řady Concept, se Katia v poslední době stává poměrně sofistikovanou, co se materiálů a modelů týče a na řadu tak, kromě kreativity a crazy stylu, přichází i elegance. Katia vyrábí poměrně široké spektrum kvalit v různých materiálových provedeních, od nejlevnějších přízí až po ty kvalitní a přiznám se, že ne všechny mě osloví. Proto i tady platí, že materiály do nabídky shopu vybírám.

V této chvíli máme v naší nabídce příze, které jsou k dispozici  i na objednávku. V průběhu sezóny budeme tyto materiály doplňovat i několika dalšími novinkami, které budou  pouze ve skladové nabídce. Sem plánujeme zařadit například novinku Infinity, krásné ponožkové příze Seta Tweed, Camel a Degradé Cake, které jsou určené samozřejmě nejen na ponožky. Poslední jmenovanou přízi najdete již ve skladové nabídce. Mimochodem…..budou z ní nádherné soupravy čepic, šálek, rukavic…pro pány i dámy všech věkových skupin….tak akorát silné a hřejivé do městské zimy.

Letos mě oslovilo i několik přízí levnější řady, protože jsou materiálově velmi povedené a zajímavé. To je například případ akrylu Pacific nebo směsové příze Baby Tweed, která myslím zaujme svou jemností všechny co pletou pro miminka a malé děti. Velmi příjemná je také novinka Shadow i ona patří k materiálům v nižší cenové relaci. Úplet z ní je velmi zajímavý, barevnost příjemná a efektní.

katia pacific

S nabídkou novinek od firmy Katia jsme se letos tak trochu „předběhli“ a tak již nějak dobu máme na shopu v nabídce tenkou přízi Stella, která má nádherné barvy a je určena především na šátky a doplňky. Stejně tak je v našem skladu již několik barev Merino Lino,což je  krásná směs merina a lnu. Svou strukturou ozdobí všechny klasické úplety. Já osobně z ní vidím třeba krásný pánský svetr.

katia4

Pro milovníky efektů jsem vybrala krásnou a heboučkou Duende. Její barevnost je určená dětem i dospělým a kromě svetříků a doplňků bych z ní klidně upletla i pončo na přechodné období. Další efektní přízí je Essence, heboučká a jemná, povrch po upletení vypadá jakoby se na něj vysypaly sněhové vločky :-). Už na veletrhu v Kolíně nad Rýnem mě zaujala Winter Washi. Vyzkoušela jsem na vzorku hladký žerzej, „vroubek“, pletený jen hladce i „dvojitý patent“ na šálu a vše vypadá výborně. Určitě z ní bude krásný kabát, pončo a samozřejmě šály.

katia2

katia3

Velmi povedený je i Scotch Tweed, daší z řady tweedových novinek z letošní nabídky. Efekty doplňuje Lucy Lace, z mého pohledu především vhodná na  plédy a šátky. Jedná se o pevnější směs vlny, akrylu a alpaky, ale pokud Vám nevadí chloupek, plést z ní můžete třeba i svetřík.

A dostáváme se k řadě Concept. Tady musím vyzdvihnout především velmi povedenou Baby Alpacu 100%, krásná, jemná…co dodat, má menší návin než alpaka od firmy Lang, ale materiálově je rozhodně velkým konkurentem . Určitě doporučuji vyzkoušet.

Osobně se mi moc líbí i Seta-Mohair, směs hedvábí a mohéru, který není mohérem v pravém slova smyslu. Jedná se o poměrně silné vlákno doplněné jemnými chloupky. Je velmi příjemný a bude krásný v hladkém úpletu, ale i pokud použijete vzory.

katia5

Pokud Vám nevadí jemný třpyt v podobě lurexu, krásná je Alpaca Silver. Nemám lurex moc ráda pokud je ho příliš, ovšem to není tento případ. Jedná se opravdu o jemný třpyt, který má ve stmívajících se zimních ulicích své kouzlo. Příze je heboučká a příjemná na omak. Umím si představit krásnou jednoduchou spadlou čapku a objemnou šálu nebo nákrčník, stejně tak i svetřík. Volba v této řadě padla i na Mohair Lace. Je to 100% mohér, velmi jemný a tenoučký…Doslova nenávidím :-), až na několik výjimek, tenké materiály, tenké jehlice jsou pro mou trpělivost zničující.  Ovšem tady jsem udělala výjimku, protože materiál mě dostal svou jemností.  Kdo miluje lehké krajkové šátky nebo šály, je to volba přesně pro něj. Navíc je to jedna z možností jak doplnit a efektně dodat objem nějaké další přízi, ke které tento mohér přidáte.

S poslední novinkou, nádhernou Gobi Lace už se některé zákaznice seznámily i při pletení, protože i ona je již ve skladové nabídce. Je to přesně materiál vhodný na tenčí a hřejivé svetříky pod objemnou bundu nebo kabát. Jemná, příjemná, heboučká a hřejivá.

Čekají nás ještě novinky dalších dodavatelů, ale už teď můžete přemýšlet a vybírat do čeho se pustit…..a to je na pletení minimálně stejně krásné jako pletení samo, nemyslíte ?…..

Hezký zbytek prázdnin !

 

 

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Co nového přináší KATIA

8 komentářů u „Co nového přináší KATIA

  • 5.8.2017 (8:44)
    Trvalý odkaz

    Opet zajímavé a inspirativní povídání 🙂 . Děkuji a přeji pěknou dovolenou

  • 11.8.2017 (10:52)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den, také chci poděkovat za inspiraci i za Váš osobní pohled na značku Katia. Za tu dobu co se s ní setkáváme na eshopu mi připadá čím dál lepší. Hlavně mě oslovila řada Concept. Začala jsem plést z příze Gobi lace, a je přesně taková, jakou ji popisujete. Objednala jsem si další dva odstíny. Připadá mi za tu cenu úžasná. Zajímavá mi přijde i Essence, kterou bych asi použila na nákrčník. Těch typů bych měla více, ale vzhledem k tomu, že přibudou další nové příze, budu ještě zvažovat. Zařazení některých levnějších přízí mi příjde docela dobrá volba. Tak jak jste uvedla jsou to příze, které Vás něčím zaujaly. Nemusí platit vždy, co je levné to je špatné, zvlášť pro určitý typ modelu. S akrylem mám tu zkušenou, že mi připadá takový (jak to nazvat) skřípavý. Příze Pacific, kterou jste zařadila do nabídky, je kombinace s modalem. Mohu se zeptat jaká je na dotek. Jsem tak trochu zhýčkaná jinými materiály i když na určitý záměr, bych si tuto přízi uměla docela představit. Přeji krásný zbytek dovolený, odpočívejte a načerpejte hodně sil pro další práci.

  • 20.8.2017 (19:53)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den,
    Pacifik je na omak příjemný, není to úplně typ „vrzavého“ akrylu :-). Samozřejmě je to levnější alternativa pro ty co nechtějí přírodní materiál. Já osobně mám také ráda jiné materiály, ale po Pacifiku bych klidně sáhla třeba na určitý typ svetříku nebo na pletení pro děti…..

  • 24.8.2017 (12:56)
    Trvalý odkaz

    Hezký den, všem pletařkám. Mě oslovila Stella a Merino-Lino, ale i další kvality. Díky za další skvělý článek a slova profesionála. Všem hezký zbytek prázdnin.

  • 24.8.2017 (17:40)
    Trvalý odkaz

    Hezký den,
    děkuji za příspěvek. On má každý materiál něco do sebe, vždy záleží na co ho chceme použít. Nicméně souhlasím, Stella má krásné barvy a poměr ceny a kvality je pěkný a Merino Lino je velmi zvláštní kombinace, která se velmi vydařila.

Komentáře nejsou povoleny.