Katia vždy přichází s nabídkou kreativních materiálů v různém materiálovém provezení. A my, stejně jako každý rok, do naší nabídky vybíráme pouze část přízí tak, aby materiály splňovaly kvalitu, kterou vám chceme nabídnout.

V této chvíli jsou příze na shopu označeny jako „na objednávku“. Některé materiály máme již skladem a budeme na shop postupně doplňovat. Na některé barvy nebo i příze se v současné chvíli ještě čeká, protože jsou ve výrobě.

Co tedy v naší nabídce letos bude a co ne….:-)

Musím napsat, že když jsem brala do ruky jednotlivá klubíčka, nad některými jsem neváhala ani minutu a výsledný vzorek, který jsem si z příze udělala, mé očekávání jen podpořil. Moc se mi líbila příze Versailles, protkávaná jemným stříbřitým lurexem a stejně tak mi přišla zajímavá příze Cosmos s drobnými pajetkami. Cosmos bude krásný zejména v kombinacích pro tvorbu efektů  nebo na plédech…..

Zaujalo mě i  na první pohled možná nenápadné, elegantní Duomo. Krásná dutinka, vytváří moc příjemný úplet. Přesně pro aktuální trend svetříků, pletených hladkým žerzejem, náležitě ležérních ….Bude krásné nejen na tyto svetříky, ale i  krajkové vzory a své místo určitě najde v jarním i letním šatníku.

 

Na první pohled mě oslovila také směs bavlny s akrylem Butterflay. Je přesně taková jako její název, veselá, svěží a v pletenině krásně stabilní. Bude krásná jak pro děti tak i pro dospělé, kteří mají rádi barvy.

 

Na klubíčku mě moc neoslovila Caliope, bavlna v podobě stužky, s jednobarevným základem. Ale to jen do chvíle než jsem se pustila do vzorečku, pletla se moc krásně, navíc i hezky pruží a úplet vypadá rozhodně zajímavě. Využít ji můžete opět na jarní svetříky, chladná letní rána nebo večery.

Zajímavé je i duhové klubko Silk Degradé, na rozdíl od minulých let, kdy duhová klubíčka Katii byla tvořena jednotlivými nitkami, což někdy může být problém při pletení, je tato příze už řešena tak, že nikdy jsou „zapředené“ do sebe. Bude se tak lépe plést a na šátky nebo ležérní úplety bude zajímavá.

 

Poměrně největší váhání mě stála příze Bahamas. Na první pohled atraktivní a zajímavá barevnost, podtržená sprejovou optikou. Ale je to typ klasické bavlny, která má v úpletu zpravidla tendenci se táhnout. Materiálově je odlišná například od hitu loňské sezóny Bora Bora. Při pletení vzorečku, který jsem dělala úmyslně na jehlicích 2,75 mm, menších než doporučuje výrobce, protože úplně pevně neutahuji, se úplet opravdu trochu táhl do stran. Po vyprání se mi vzoreček 6x6 cm roztáhl o více než centimetr do šířky. Katia prezentuje tento efektní materiál především na šátcích, to je myslím pro tuto přízi  úplně super využití. U oděvů už by asi případné rozšíření úpletu působilo až moc ležérně…..Nakonec jsem se rozhodla tento materiál do nabídky nezařadit, svou roli sehrálo i to, že cena je v poměru ke kvalitě nasazena výrobcem poměrně vysoko. A navíc jak v nabídce Katii tak i v nabídce letošních novinek Lana Grossy bude pestrých materiálů určitě krásný výběr.

Naopak mě velmi zaujala materiálem i atraktivním vzorováním příze Menfis Color. Materiálově připomíná populární  a dlouholetou stálici v nabídce Katii, přízi Bombay.

Jako zajímavý nápad mi přišlo vytvoření Fair Cotton Craft. jedná se o verzi populární jednobarevné eko bavlny Fair Cotton. Novinka má větší návin a hlavně je základní barva doplněna barevně  ladícími pruhy. Uplést tak můžete zajímavě řešený svetřík, šátek nebo třeba dětskou deku, aniž byste museli napojovat barvy.

Těšila jsem se i na novinku Jaipur Cake, ale přiznám se, že nás moc neoslovila barevnost ani vzorování na prezentovaných modelech. Takže ani tuto přízi nakonec nezařazujeme.

V naší nabídce zůstávají i některé materiály z minulých sezón……Polynesia, Lunis, Oceania, Fair Cotton…..

A jako malou předjarní  motivaci máme pro vás objednávku všech novinek této značky až do středy 6.2. s 15% slevou. Podmínky této slevy najdete na úvodní straně našeho shopu.

 

 

Novinky Katia pro jaro a léto 2019

2 komentáře u „Novinky Katia pro jaro a léto 2019

  • 4.2.2019 (10:06)
    Trvalý odkaz

    Přeji pěkný den, novinky jsou opět krásné. Za mě TOP jsou Versailles a Butterfly. Díky za Vaše objektivní recenze p. Linerová. Přeji pěkný den, všem pletařkám.

  • 4.2.2019 (11:25)
    Trvalý odkaz

    Hezký den, děkujeme za Váš příspěvek.
    Přiznám se, že mám stejný „top“ z letošní nabídky jako vy. I když jsou to obě specifické příze, každý nemá rád třpyt a nebo moc velkou barevnost. Snažíme se ale nabízet vždy různorodost a i kvalitu, proto také u Katii vybíráme vždy konkrétní příze, kterými doplňujeme naši základní nabídku materiálů Lang yarns a Lana Grossa.

Komentáře nejsou povoleny.